Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Vodu z brambor slijeme, přidáme hrubou mouku a vajíčko, osolíme a dobře promícháme. Pokud je těsto moc řídké, přidáme mouku podle potřeby. Z těsta navlhčenýma rukama tvoříme knedlíčky o velikosti cca 5cm, nebo pokud nám nevadí jiné tvary, můžeme těsto nabírat lžící a rovnou zavářet do vroucí osolené vody (odtud je název chlupaté knedlíky). Podle velikosti knedlíky vaříme 10-12 minut. Jakmile voda začne vřít, knedlíky vařečkou podebereme ode dna hrnce, aby se nepřichytily. Chlupaté knedlíky podáváme s osmaženou slaninou nebo cibulkou klidně samotné jako večeři, nebo jako přílohu k masu a zelí.
Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se
týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude
jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně...
zobrazit článek